Щоб звичайний овочевий салат став ситнішим і мав більше корисних властивостей, до нього необхідно додати білка, але не обов'язково тваринного походження.
"Апостроф" розповідає, які три білки можна додати до овочів у салат.
Читайте також: Важливо зробити правильний маринад та соус: рецепт приготування смачного салату "Цезар" з куркою
Нут
Нут – бобова культура, яка легко заповнює добову норму білка як у відвареному, так і у консервованому вигляді. Також він містить клітковину, багато ферментів, вітамінів, мінералів та антиоксидантів (вітамін С, вітамін К, кальцій, залізо, магній та цинк).
Кіноа
Ця культура відтягує процеси старіння, а також очищає організм від шлаків та посилює поглинання кальцію. Крім того, кіноа має знеболювальні та седативні властивості.
Тофу
Ще одне джерело великої кількості високоякісного рослинного білка має багато кальцію та заліза, клітковини, селену, фосфору, марганцю, міді, магнію, вітамінів групи В та фітоестрогенів. Крім того, тофу низькокалорійний - містить 76 ккал на 100 грам.
Раніше ми писали, як приготувати смачну та корисну вечерю до 100 гривень.
- Вас може зацікавити:
Макарони як у ресторані: рецепт з куркою, шпинатом і вершковим соусом для смачної вечері
Не смажте і не варіть: як правильно приготувати пельмені з магазину
Страва вийде смачною: секрети приготування без панірувальних сухарів