RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Відібрали у хуситів: США передали Україні трофейну іранську зброю

Сполучені Штати Америки, у співпраці з військово-морськими силами країн-партнерів, перехопили велику партію зброї та боєприпасів, призначених для передачі єменським хуситам, та віддали все це Україні.

Про це повідомляє Центральне командування США.

Це озброєння, яке раніше належало елітним силам іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), було вилучено в період з 22 травня 2021 року по 15 лютого 2023 року.

Згідно з офіційною заявою, 4 квітня 2024 року уряд США передав Збройним силам України (ЗСУ) вилучену зброю та боєприпаси. Ця передача є частиною підтримки Сполученими Штатами України в її боротьбі проти російської агресії.

Читайте також: Україна програє війну без допомоги: Зеленський зробив тривожне попередження

Передана зброя включає понад 5 000 автоматів АК-47 — надійних і перевірених у боях штурмових гвинтівок, які повинні посилити вогневу міць піхотних підрозділів ЗСУ. Крім того, було відправлено кулемети ПКМ, що використовуються для придушення та знищення живої сили противника, а також снайперські гвинтівки Драгунова, призначені для поразки цілей на далеких дистанціях.

Протитанкову зброю також було передано у складі захоплених боєприпасів. РПГ-7 - це ручний протитанковий гранатомет, відомий своєю здатністю пробивати броню та ефективно знищувати бронетехніку супротивника. Понад 500 тисяч патронів калібру 7,62 мм також були включені у постачання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Зеленський закликав допомогти українцям в боротьбі проти агресора.

  • Вас також може зацікавити:

Зеленський заявив, що Росія готує мобілізацію 300 тисяч військових

Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного: ключові пункти

Зеленський підписав закон щодо "обмежено придатних": якими будуть нові правила