RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Як правильно обрізати грушу для щедрого врожаю - секрети садівників

Груша може дати багатий урожай, якщо гілок її дерева правильно та своєчасно обрізати, адже вони можуть неправильно рости та заважати нормальному цвітінню. Також ці фрукти слід готувати до стійкості проти фітопатогенних захворювань.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Чим полити абрикос під час цвітіння, щоб зав’язалося якомога більше плодів

Якщо правильно та своєчасно обрізати грушу, то вона буде під захистом від парши (збудник Venturia), борошнистої роси (збудник Podosphaera leucotricha Salm) і бактеріозу (збудник Pseudomonas syringae). Водночас молоді, однорічні дерева не треба обрізати, адже вони розвиваються повільно у перший рік.

Навесні та восени необхідно формувати крону у дорослої груші, а влітку обрізати її не слід, інакше дерево втратить не тільки листя, а й повноцінне живлення, а тому врожай буде бідним. Також варто стежити за гілками та підрізати залежно від віку. Однорічним пагонам треба особливий догляд, йдеться про карбування - їх обрізають не повністю, залишають до трьох нижніх бруньок.

Омолоджувальна обрізка теж має свою специфіку. На дереві можуть виникнути вовчкові (сильнорозвинені) пагони, за якими необхідно особливо доглядати, оскільки частина з них замінить скелетні гілки. Частину цих пагонів слід перевести на плодоношення, а які загущують крону - видалити.

Раніше ми писали, як зберегти свіжість букету тюльпанів у вазі.

  • Вас може зацікавити:

Як підживити черешню під час цвітіння, щоб отримати рясний урожай солодких ягід

Все залежить від сусідів: що посадити поряд з капустою, щоб відігнати шкідників

Коли і як садити айстри, щоб клумба радувала око до пізньої осені