RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Дніпрі винесли вирок нацгвардійцю Рябчуку, який розстріляв людей на "Південмаші"

Суд виніс вирок солдату-строковику Національної гвардії, котрий розстріляв своїх товаришів по службі на заводі "Південмаш" – Артемій Рябчук засуджений на довічне ув’язнення.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора в Telegram-каналі.

Читайте також: Вбивця зізнався у скоєному: суд обрав запобіжний захід чоловікові, який стріляв у поліцейського на Вінничині

В повідомленні зауважується, що нацгвардієць, який розстріляв співслужбовців на заводі "Південмаш" у Дніпрі, отримав довічне позбавлення волі.

"За публічного обвинувачення прокурорів Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону ухвалено вирок солдату-строковику Нацгвардії України".

Зауважується, що суд визнав його винним у порушенні статутних правил взаємовідносин, вбивстві та замаху на вбивство, викраденні та незаконному поводженні зі зброєю, а також порушенні статутних правил.

"Суд визнав його винним у порушенні статутних правил взаємовідносин, вбивстві та замаху на вбивство двох і більше осіб, викраденні зброї, дезертирстві, а також порушенні статутних правил вартової служби та незаконному поводженні зі зброєю", – пише Офіс Генпрокурора.

Прокурори у суді довели, що 27 січня 2022 року військовослужбовець був включений до складу варти, що відповідала за охорону території державного підприємства "Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова", розташоване у Дніпрі.

"Уночі він викрав зброю із зброярні та відкрив вогонь. Внаслідок стрілянини загинули четверо його співслужбовців та працівниця підприємства. Ще п’ятеро нацгвардійців отримали поранення різного ступеня тяжкості", – йдеться в повідомленні.

Після скоєння злочину він втік з місця несення служби, а зброю забрав з собою. Працівникам правоохоронних органів невдовзі вдалося його затримати – пізніше у суді обвинувачений повністю визнав свою провину.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, який запобіжний захід обрали одному з підозрюваних у розстрілі поліцейського на Вінниччині.

  • Вас також може зацікавити:

Червінському продовжили строк тримання під вартою: де зараз ексрозвідник

В Україні затримали помічника Шуфрича: підозрюють у фінансуванні росгвардії

Суд дав "смішний" штраф посадовиці Львівського ТЦК, яка підробила документи 17 ухилянтів