RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Журналістам дали допуск на засідання Ради: Стефанчук підписав документ

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до стін парламенту в умовах дії воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Апарату ВРУ.

Читайте також: Рада скасувала засідання на невизначений період: Арахамія назвав причину

Розпорядження "Про деякі питання організації роботи журналістів у Верховній Раді дев'ятого скликання в умовах дії воєнного стану в Україні" стверджує положення "Про акредитацію медіа при Верховній Раді України дев'ятого скликання на період дії воєнного стану в Україні".

Таким чином журналісти зможуть висвітлювати діяльність Верховної Ради безпосередньо з парламенту. Для представників медіа створені необхідні умови: обладнані робочі місця, місце для брифінгу, запис інтерв'ю, трансляції засідань тощо.

Напередодні Руслан Стефанчук та керівник Апарату ВР В'ячеслав Штучний провели зустріч із журналістами та поінформували про особливості роботи медіа у прес-центрі парламенту. Представникам ЗМІ пояснили принцип роботи пресцентру під час засідання ВР, особливості допуску до будівлі парламенту та вимог, яких необхідно дотримуватись. Під час повітряної тривоги представники медіа мають спускатися в укриття.

Стефанчук підкреслив, що, попри обмеження під час дії воєнного стану, дуже важливо, щоб журналісти мали змогу висвітлювати діяльність законодавчого органу. З огляду на необхідність дотримання вимог безпеки максимальна кількість журналістів у пресцентрі може становити до 30 осіб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський вперше за два роки провів зустріч з народними депутатами з фракції "Слуга народу".

  • Вас також може зацікавити:

Наближається велика криза: Арахамія розповів про ситуацію в Раді

Я не можу цього зробити: Зеленський про відпочинок депутатів, розпуск Ради і скорочення ОПУ

"Працювали у поті чола": кожен третій нардеп розжився новим авто і житлом під час війни