RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Ворог атакує у районі Часового Яру, Липців, Кліщіївки та Красногорівки: свіжі карти від ISW та DeepState

Російська армія атакує у районі Часового Яру, Липців, Кліщіївки та Красногорівки.

Про йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія почала наступ на Харківщині раніше, ніж планувала: у ISW назвали причину

Харківська область

Російські військові блогери стверджували, що війська РФ незначно просунулися біля Липців і до Зеленого, хоча ISW не знайшов підтвердження цій інформації.

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 травня, показують, що російські війська нещодавно незначно просунулися у Вовчанську. Додаткові геолокаційні кадри показують, що українські сили відтіснили окупантів від кількох будинків і незначно просунулися в межах північно-східної частини міста. Бойова ситуація в населеному пункті має динамічний характер.

Речник українського підрозділу, який діє на харківському напрямку, заявив, що українські сили контролюють більшу частину Вовчанська.

Луганська область

22 травня російські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор 22 травня повідомив, що український удар 20 травня по Луганській академії внутрішніх справ в окупованій Катеринівці (раніше Ювілейне) спричинив, ймовірно, «значні» втрати серед російських офіцерів.

Донецька область

22 травня російські війська продовжили наступальні дії на Сіверському напрямку, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Російські війська вели штурм на південний схід від Сіверська в районі Виїмки та на південь від Сіверська в районі Роздолівки.

Українські війська нещодавно відвоювали окраїнні території в межах східного Часового Яру на тлі продовження російських наступальних операцій у цьому районі 22 травня.

Російські сили нещодавно просунулися на північний захід від Авдіївки.

"Південна вісь"

22 травня тривали позиційні бойові дії на заході Запорізької області, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Російський мілблогер стверджував, що підрозділи РФ просунулися на кілометр у бік Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного), хоча ISW не помітив візуальних доказів цього твердження.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що наступ росіян на Харківщині сповільнився, в кількох областях у ворога є просування.

  • Вас також може зацікавити:

В Росії поскаржилися на проблеми з наступом на Вовчанськ і розкрили плани

ЗСУ відійшли з низки позицій на Харківщині - Генштаб

Росіяни планують захопити два українських міста: в ISW проаналізували наміри ворога