RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

​Є час зарядити всі пристрої: з якої години 8 червня вимикатимуть світло

Виведення з ремонту одного блоку АЕС раніше запланованого терміну дозволить 8 червня залишити українців зі світлом до 16:00. Починаючи з 16:00 і до кінця дня будуть введені графіки погодинних вимкнень світла.

Про це повідомляє Міненерго.

Читайте також: "Влітку буде репетиція зимового трешняка": чого очікувати українцям з відключеннями світла

Станом на 8 червня до енергосистеми приєднано ще один блок АЕС потужністю в 1000 МВт. У Міненерго пояснюють, що це сталося на 10 днів раніше від запланованого терміну. У зв’язку з цим до 16:00 обмеження у використанні електрики для споживачів не передбачаються. Також відключення не передбачені й для підприємств критичної інфраструктури.

У відомстві зазначають, що дефіцит в енергосистемі 8 червня очікується у вечірню години, тому планові вимкнення світла заплановані на період з 16:00 до 24:00.

Відзначається, що через ворожі удари по м. Нікополь, що Дніпропетровщині, знеструмлювалися побутові споживачі. На Харківщині ворог завдав удару по газорозподільній станції, через що пошкоджено технологічне обладнання. При цьому було наскрізь пробито газопровід.

Були проблеми й в електромережі. На Київщині вимикалась високовольтна повітряна лінія через пошкодження на території Білорусі. Наразі лінію включено в роботу.

На Житомирщині з технологічних причин 7 червня відключалась повітряна лінія обленерго. З тієї ж причини знеструмилися три підстанції обленерго у Тернопільській області. Всі побутові споживачі вже приєднані до мережі.

Міненерго зазначило, що через дефіцит власної електроенергії, на 8 червня прогнозується імпорт із сусідніх країн – 29 095 МВт/год. Експорту не передбачається.

Раніше ми розповідали про те, який новий порядок графіків запровадять з 8 червня.

  • Вас може зацікавити:

Не вмикайте кондиціонери: яке завдання поставив Кабмін перед чиновниками

Забудьте про них: які прилади не варто вмикати через складну ситуацію зі світлом

Чи загрожує Україні повний блекаут: відповідь енергетиків