RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

У ТЦК відреагували на «шокуючі зізнання співробітника»

У Волинському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на «шокуючі зізнання співробітника».

Повідомлення Волинського ОТЦК та СП опублікувало, зокрема, оперативне командування «Захід».

Зазначається, що в соціальних мережах поширюється пост, в якому нібито анонімний співробітник територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) розповів «усю правду» про роботу цієї установи.

«Ми хочемо звернути вашу увагу на декілька важливих моментів, які свідчать про те, що цей пост є фейковим та спрямованим на дезінформацію», — зазначається в повідомленні.

У ТЦК звернули увагу на чотири моменти:

1. Анонімність джерела. Будь-яка інформація, яка виходить від анонімного джерела, повинна бути піддана сумніву. Відсутність конкретної особи та доказів робить такі заяви непереконливими та недостовірними.

2. Відсутність фактів та доказів. У пості немає конкретних фактів, документів або свідчень, які могли б підтвердити висловлені твердження. Це типова ознака дезінформації, метою якої є викликати сумніви та паніку серед громадян.

3. Стиль викладення. Часто фейкові новини використовують емоційно забарвлений стиль та сенсаційні заголовки для привернення уваги. Це є ще одним сигналом, що перед вами неправдива інформація.

4. Російське ІПСО (інформаційно-психологічна операція). Враховуючи поточний контекст війни з росією, поширення подібних фейків є типовою тактикою російської пропаганди. Мета таких інформаційних атак – підірвати довіру громадян до українських державних установ, зокрема до ТЦК, створити хаос і дестабілізацію в суспільстві.

«Тож, закликаємо всіх громадян бути обачними та критично ставитися до інформації, яку ви отримуєте з неперевірених джерел. Довіряйте лише офіційним заявам та новинам від надійних медіа. Якщо у вас виникають сумніви щодо правдивості тієї чи іншої інформації, перевіряйте її на офіційних ресурсах», — йдеться в повідомленні.