RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Енергетики оновили графіки відключення світла у середу: де і коли не буде світла

Через обстріли критичної інфраструктури російськими окупантами, в Україні почали застосовувати погодинні відключення у деяких областях - 19 червня графіки діятимуть з 00 до 24 години.

Про це йдеться у Telegram-каналі "Укренерго".

Зазначається, що графіки погодинних відключень застосовуватимуться по всій Україні.

"Сьогодні, 19 червня, обленерго по всій території України застосовують графіки погодинних відключень (ГПВ) з 00:00 до 24:00", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що під час повітряної тривоги, знеструмлювався енергооб’єкт в південному регіоні, при цьому споживачі були зі світлом. Станом на ранок, через бойові дії та з інших причин без енергоживлення залишився 461 населений пункт. Нові знеструмлення зафіксовано у Дніпропетровській, Львівській, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

Читайте також: Росія намагається повністю знищити об’єкти енергетики в Україні, - радник прем'єр-міністра

Варто додати, що за даними уряду, у результаті атак РФ станом на початок червня цього року в Україні налічується 42 зруйнованих енергоблоки, виведені з ладу 20 гідроенергетичних блоків (тобто 1,3 ГВт потужності). Зараз функціонує лише 27% великих теплових електростанцій. У зв'язку з цим почалися відключення електроенергії.

Водночас у Державній інспекції енергонагляду заявили, що в країні проводять інвентаризацію, що дозволить рівномірно розподілити споживання енергоресурсу між критичною інфраструктурою та населенням.

  • Вас може зацікавити: