RU  UA  EN

Вівторок, 9 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Суспільство

Зміна тактики нічних ударів: окупантам стає важче атакувати українські об’єкти

Росії стає все важче атакувати українські об'єкти, тому окупанти намагаються шукати інші тактики для ударів по Україні. На це впливає також фактор того, що ресурси для ударів у РФ не безлімітні.

Про це в етері національного телемарафону розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

Він згадав про чергову нічну атаку по Україні, яку Росія здійснила 21 червня – зауважив, що Силам ППО вдалося збити всі чотири ракети Х-59/Х-69. Наголосив, що цієї ночі противник не використав для атаки ударні безпілотники “Shahed".

Вважає, що ворог почав змінювати тактику нічних ударів з огляду на обмеженість ресурсів:

"Ресурси навіть у такої великої країни не є безлімітні. І звичайно, що їм доводиться на це зважати. Крім того, на третій рік війни росіяни вже розуміють, що не так просто в деяких випадках атакувати ті чи інші об’єкти. Оскільки ми також вживаємо певних заходів для унеможливлення та убезпечення наших інфраструктурних об’єктів від нападів противника".

Євлаш вказав на те, що противник також випробовує українську протиповітряну оборону, використовуючи різні тактики, зокрема і комбіновані.

"Як от цієї ночі ми бачили лише крилаті ракети, інколи він робить паузи, взагалі не атакує. Тому це така собі гра на виснаження, вони намагаються знайти слабкі шпарини, в той час, коли ми намагаємося маневрувати наявними силами й засобами, аби відбивати ці ракетно-дронові удари", - говорить речник.

"Апостроф" також повідомляв, що 21 червня Росія скинула на Селидове керовану авіабомбу, в зоні ураження опинились житлові багатоповерхівки.