RU  UA  EN

Вівторок, 9 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Суспільство

Новини

8 липня

Всі новини

"Укренерго" обіцяє збільшити тривалість відключень світла на 21 червня: причини збільшення

В п’ятницю, 21 червня, обмеження електроенергії діятимуть протягом всього дня, проте починаючи з 13:00 обсяг обмежень світла буде більшим.

Про це повідомляє "Укренерго" в Telegram-каналі.

Енергетики інформують, що в п’ятницю, 21 червня, обмеження електроенергії діятимуть протягом всієї доби. Проте з 13:00 їхній обсяг збільшать. Причиною збільшення називають масовані атаки росіян на енергооб’єкти:

"З 13:00 обсяг обмежень буде більшим. Причина - складна ситуація в енергосистемі після масованих атак росіян на енергооб’єкти. Інформацію про те, як саме це вплине на графіки погодинних відключень в кожній області, дивіться на офіційних сайтах обленерго та їхніх майданчиках у соцмережах".

В повідомленні зауважують, що головною причиною застосування обмежень світла є наслідки вже семи з початку цього року ракетних ударів ворога по українських електростанціях:

"Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі".

В цей день планують здійснювати імпорт з п’яти країн:

  • Румунії,
  • Словаччини,
  • Польщі,
  • Угорщини,
  • Молдови.

Також відключення вранці фіксували через погодні умови – знеструмлено 53 населені пункти в Донецькій, Сумській та Чернігівській областях.

З інших причин без світла залишається 491 населений пункт. Бойові дії спричинили знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

Також енергетики попереджають про відключення у Дніпропетровській області – з технічних причин.

Як інформував "Апостроф", голова Держенергонагляду Руслан Слободян сказав, що послаблення віялових відключень слід очікувати у серпні, адже тоді будуть завершені ремонтні роботи на деяких атомних енергоблоках.