RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Ворог робить все, щоб запровадити мобілізацію: яка зараз ситуація на окупованій частині Запорізької області

На тимчасово захопленій частині Запорізької області окупанти роблять все для того, аби запровадити мобілізацію. Наразі призов на строкову службу в російську армію триває "повним ходом". Також Росія мілітаризує місцеву молодь.

Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров в етері "Першого".

"На тимчасово окупованій території відбувається саме те, що ворог називає встановленням їхньої влади, але насправді це знущання над мешканцями. Починаючи з того, що вони наразі роблять все можливе для того, щоб запровадити мобілізацію. Сьогодні вони закінчують відновлювати військовий облік", - розповів він.

За словами Федорова, останні пів року всі документи та послуги на ТОТ Запорізької області відбувається з обов'язковою постановкою на облік у "військкоматах" і "призовних столах".

"Два місяці триває призов на строкову службу. Якщо раніше було виключення для ТОТ, то цьогоріч призов на захоплених територіях іде повним ходом", - наголосив він.

Під мілітаризацію потрапляє й молодь на окупованій території. Школярів та студентів масово залучають до "військово-патріотичних" центрів "Юнармия" та "Юг молодой".

"Один з основних предметів у школах - загальна військова підготовка, де не тільки хлопців, а й дівчат вчать керувати дронами та поводитися зі зброєю", - наголосив він.

Крім того, начальник Запорізької ОВА уточнив, що наразі фіксується велика нестача лікарів, вчителів, прокурорів, суддів тощо, тому завозять "фахівців" з території Росії.