RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

"Снарядний голод" на Донеччині позаду, проте залишаються інші виклики

Після надходження постачань артилерійських снарядів, наданих Заходом, на Донецькому напрямку зменшився "снарядний голод", проте виклик в питанні нестачі людей залишається актуальним.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на коментарі бійців одного з підрозділів на Донеччині.

В повідомленні зауважується, що західна зброя нарешті змогла "втамувати снарядний голод" після того, як почала надходити до українських військових на фронт.

Reuters згадує, як журналісти відвідали одну з артилерійських частин у Донецькій області, що є "центром повільного просування російських військ вздовж 1000-кілометрового фронту, вона стріляла з самохідної гаубиці М-109 за потреби".

Згадується, як військові в минулому були змушені обмежувати використання 155-мм снарядів проти ворога, що безпосередньо ставило під загрозу здатність підтримувати піхоту, яка просувалася далі.

Видання цитує 46-річного командира частини: "Був "снарядний голод". Боєприпаси були досить жорстко нормовані. Це впливало на піхоту. Вони (росіяни) підкрадалися з усіх боків, це шкодило піхоті".

Але додається, що "зараз "снарядного голоду" вже немає, і ми працюємо добре".

Натомість інше питання ще й досі залишається викликом для війська – нестача людей. Ось як це прокоментував для Reuters 39-річний Олег, кулеметник того ж підрозділу:

"Нас дуже мало. Не вистачає людей. У нас немає навіть половини тих людей, яких ми повинні мати".

Раніше ми також писали, що у вівторок, 25 червня, Сполучені Штати мають намір оголосити надання Україні нового пакета військової допомоги. Цього разу передадуть зброї та техніки на суму 150 млн доларів.