RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Матері американських воїнів розповіли історії про своїх синів, які полягли у боротьбі за Україну

Три мами розповіли історії про своїх героїчних синів, які полягли у боротьбі за вільну Україну.

Про це розповіли в виданні Newsweek.

Ленс та Веббер

"Ми не хотіли б, щоб історії наших дітей були забуті", - каже Карла Веббер.

Ця жінка оплакує смерть свого сина. Ендрю Веббер загинув за Україну, хоч його дім знаходиться за океаном - у штаті Вашингтон.

Ендрю Веббер був серед американських добровольців, які вирушили в Україну, що воювати проти Росії. Тепер він навічно в строю ЗСУ.

"Україна не просила війни. На них здійснили напад не з їхньої вини. Це просто несправедливо, це не нормально, чути про дітей, які зникають безвісти, сім’ї, які знищуються", - каже Террі Лоуренс, чий син Ленс був убитий разом з Веббером.

Обидва були старшими розвідниками 59-ї окремої мотопіхотної бригади. У липні 2023 року росіяни захопили їхні позиції. Воїни прикривали вогнем відступ побратимів.

"Ендрю був людиною, яка завжди робила правильні речі, навіть якщо це було дуже важко. Ми, мами, разом з іншими матерями в Україні. Я знаю про втрату та спустошення", - сказала його мати.

Обидва чоловіки були старшими розвідниками 59-ї окремої мотопіхотної бригади. У липні 2023 року їх позиції зайняли російські війська. Бійці вогнем прикривали відхід товаришів.

Джеріко Скай Магаллон

Інший американський доброволець, Джеріко Скай Магаллон, також загинув в окремому бою, але його мотиви були такими ж як і в Ленса та Веббера.

Він прибув в Україну через кілька днів після російського вторгнення.

"Він відчував, що повинен це зробити. Він сказав мені, що це все одно, що дивитися, як хулігани б’ють дитину на дитячому майданчику, і йому потрібно було піти. Тож він купив квиток, оформив паспорт, і я відвезла його в аеропорт", - каже його мати Елісон Магаллон.

Джеріко загинув під Бахмутом під час бою в лавах українського спецназу у вересні 2023 року.