RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Сирський привітав українців з Днем Конституції та нагадав про обов'язки

Головнокомандувач Олександр Сирський привітав народ України з Днем Конституції. Він нагадав, що Основний закон не лише забезпечує права і свободи, а й покладає обов’язки на громадян, зокрема - захищати батьківщину.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Насамперед, вітаю українських захисників і захисниць, які боронять незалежність, державний суверенітет, недоторканність наших кордонів", — пише Сирський.

Головнокомандувач зазначив що, завдяки нашим воїнам "ми сьогодні можемо відзначати це велике національне свято, маючи власну державу".

"Втім, варто пам’ятати, що Конституція передбачає не лише права і свободи, але й покладає на кожного громадянина України обов’язки. Так, стаття 65 Конституції України встановлює, що захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України", — нагадав головнокомандувач ЗСУ.

Він назвав саме цю статтю Конституції України особливо символічною та важливою в час повномасштабної російської агресії.

"Шануючи права — мусимо не забувати про обв’язки. Ніхто крім нас не захистить Україну! Тому, закликаю усіх громадян ставати до лав Сил оборони!" — наголосив Олександр Сирський.

Сирський нагадав, що українці - волелюбний народ, а також припустив, що жоден народ у світі так жертовно не бореться за власну свободу і власні права.

Завершив він такими словами: "Вірю — ми переможемо! В єдності наша сила! З Днем Конституції України!".