RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Чоловік порізав собі руки в ТЦК на Закарпатті

В одному з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) у Закарпатській області чоловік, який відверто заявив про небажання служити, порізав собі руки. Військовозобов'язаному, який підлягає мобілізації, надали необхідну допомогу.

Про це повідомляє Закарпатський ОТЦК у соцмережі Facebook.

Там вирішили прокоментувати інцидент, який трапився у ТЦК, адже в соціальних мережах поширюється допис від імені громадянина Пилипа Луніна, який розповідає історію, як порізав руки в туалеті, щоб не йти служити.

"Громадянин навіть не приховує своє небажання служити українському народові", - зазначили в ТЦК.

У Терцентрі розповіли, як саме розгортались події, які завершились приїздом карети швидкої. Там зазначили, що громадянин під час уточнення військово-облікових даних в ТЦК не надавав військового квитка і не приховував небажання служити.

Під час розмови з військовими попросився до вбиральні, а через деякий час його виявили сидячим на підлозі з різаними ранами на руці. Йому миттю наклали турнікет та надали домедичну допомогу. Після цього викликали правоохоронців та "швидку". Зараз чоловік перебуває в одній з лікарень.

"Зазначаємо, що Пилип Лунін відповідно ст. 18 та п. 2, ч. 1, ст. 37 Закону України "Про військовий обов’язок та військову службу" 19.12.2017 року Дніпровським районним ТЦК та СП в м. Київ у зв’язку з визнанням за станом здоров’я непридатним до військової служби в мирний час та обмежено придатним у воєнний час, переданий з обліку призовників на військовий облік військовозобов’язаних. Відповідно підлягає призову по мобілізації", - йдеться у повідомленні.

У ТЦК закликали громадян бути гідними нащадками українських героїв, сумлінно ставитися до свого конституційного обов’язку і йти на захист рідної землі.

Раніше ми писали, що право на адміністративне затримання та доставлення громадянина до ТЦК мають лише поліцейські.