RU  UA  EN

Субота, 6 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

Колишньому голові Вовчанська повідомили про підозру

Колишньому голові Вовчанська повідомили про підозру за трьома статтями. Наразі ексмер Вовчанська перебуває в розшуку, йому загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура в Telegram-каналі.

В повідомленні зауважується, що керівник Харківської обласної прокуратури повідомив про підозру колишньому Вовчанському міському голові за трьома статтями:

  • державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України),
  • колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України),
  • визнання правомірною тимчасової окупації частини території України, вчиненого службовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

В Харківській міській прокуратурі згадують: "У листопаді 2020 року фігурант був обраний Вовчанським міською головою. За даними слідства, під час захоплення міста російськими військовими він добровільно обійняв посаду "начальника Волчанского территориального управления Временной гражданской администрации Волчанского района Харьковской области"".

На цій псевдопосаді підозрюваний керував містом під егідою Росії та відповідав за питання так званого "соціального захисту населення", зокрема що стосується трудових відносин, працевлаштування населення, виплати заробітних плат, пенсій тощо.

"Надалі він, втікши до бєлгородської області рф, навіть встиг дати інтервʼю ворожим медіа. Зрадник подякував росії за те, “что его приняли как родного". Він додав: "Я считаю своей родиной Харьковскую область в составе рф». Крім того, не залишився підозрюваний і осторонь кремлівської пропаганди, додаючи тези про "один братский народ и просветление в головах украинцев"", – згадується у повідомленні.

Крім того, варто зауважити, що фігурант справи не один раз змінював погляди, щодо цього в прокуратурі додають:

"Так, 4 березня 2022 року він розповідав про те, що не підтримує рф: "Коли зайшли, відібрали прапор з кабінету та зняли з міськради. Але серце ж в мене не вирвали й совість не забрали. Ми були й лишаємося проукраїнськими"".

Наразі підозрюваний перебуває у розшуку – йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також, як учасники бійки на Хрещатику на День Києва потрапили під суд.