RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Сирський доповів Зеленському про найгарячіший напрямок

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський доповів під час Ставки Верховного Головнокомандувача щодо ситуації на основних напрямках на фронті станом на 4 липня.

Про це розповів президент України у відеозверненні.

Він зазначив, що зараз найбільше боїв відбувається на Покровському напрямку у Донецькій області.

"Але кожен напрямок зараз зміцнюємо, від Харківщини до південних. І я вдячний кожній бригаді, вдячний кожному солдату, кожному командиру, які дійсно стійкі, дійсно влучні", - повідомив президент.

Зокрема, він відмітив такі військові підрозділи: 35-та окрема бригада морської піхоти, 44-та і 55-та окремі артбригади, 71-ша окрема єгерська бригада, 108-ма окрема бригада ТрО, а також 110-та окрема механізована бригада.

Глава держави зауважив, що загалом ставка була присвячена дронам та ситуації на фронті, розглянули питання пришвидшення постачання допомоги від партнерів.

"Засідання тривало довго, серед основного в доповідях - дрони й РЕБ. Виробництво в Україні, фінансування, постачання і застосування. Вся конкретика, від найбільш затребуваних на фронті, зокрема FPV. Звичайно, максимум уваги й нашим далекобійним дронам", - розповів Зеленський.

Також заслухали командувача Сил безпілотних систем ЗСУ та інших. У підсумку ухвалили дуже важливі рішення. Час покаже їх реалізацію на фронті, повідомив він.

Також голова Міноборони доповів про деталі поїздки в США, щодо перемовин, а головне, реалізації тих оборонних пакетів, які оголошені вже, однак не поставлені в Україну.

"Підштовхуємо цю логістику", - додав президент.