RU  UA  EN

Вівторок, 9 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Суспільство

Новини

8 липня

Всі новини

Штрафи від ТЦК - українцям пояснили, як перевірити онлайн

Військовозобов'язані громадяни можуть перевірити наявність штрафу від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) та відкритого виконавчого провадження онлайн.

Про це розповіли у Міністерстві юстиції.

У відомстві зауважили, якщо ТЦК виписав штраф громадянину, який ухиляється від військового обліку і його не сплачує, це загрожує арештом грошових коштів на банківських рахунках боржника, автоматичним списанням коштів чи арешту майна для подальшого продажу.

Тож, таку інформацію можна дізнатися на порталі Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП), не відвідуючи держорган виконавчої служби. Відповідний пошук здійснюється за особистою інформацією громадянина.

Ця система є комп'ютерною програмою, що забезпечує збір, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання інформації про виконавчі провадження, створення Єдиного реєстру боржників, а також захист від незаконного доступу.

Там можна знайти потрібну інформацію та час розміщення.

Пошук даних через вебсайт відбувається за:

  • прізвищем, ім'ям, по батькові;
  • числом, місяцем, роком народження боржника-фізособи та прізвищем, ім'ям, по батькові (за його наявності) стягувача - фізособи;
  • найменуванням, ідентифікаційним кодом в Єдиному держреєстрі юросіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань для юрособи - боржника та стягувача;
  • номером відповідного виконавчого провадження.

Нагадаємо, за даними Мінекономіки, в Україні близько 600 тисяч громадян призовного віку мають діючу відстрочку від мобілізації.