RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

3 жовтня

Всі новини

Умєров на тлі російського удару розповів, чого ще не вистачає Україні

Міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував російську атаку на столицю, наголосивши, що Україна потребує швидких рішень партнерів в питаннях надання додаткового озброєння для захисту неба.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Міністерства оборони України.

Він наголосив на тому, що ракетний удар прийшовся саме в розпал робочого дня:

"Масований ракетний удар по Україні з боку російської терористичної держави. Ракетна атака була здійснена в годину пік, коли українці йшли на роботу. Цього разу цілями чотирьох десятків калібрів та кинджалів, запущених з Волгоградської області, стала не лише цивільна та житлова інфраструктура. Ворог поцілив «високоточною» зброєю у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит"".

Він згадав про десятки загиблих та постраждалих, серед яких також діти. За його словами, цей злочин росіян також буде задокументований та переданий до розслідування у міжнародні інстанції:

"Десятки загиблих та постраждалих. Серед них діти… Цей злочин росії документується і буде переданий для справедливого розслідування у міжнародні інстанції як злочин проти мирного населення".

Разом з цим Умєров наголосив на тому, що Україна потребує більших оборонних спроможностях та швидких рішень від партнерів для захисту цивільних:

"Наших оборонних спроможностей все ще недостатньо. Ми потребуємо швидких рішень союзників щодо надання додаткового озброєння для захисту неба і цивільного населення. Нам потрібно більше систем ППО".

"Продовжуємо працювати над тим, аби обіцяні партнерами установки прибули в Україну якомога швидше. Шукаємо можливості залучити додаткові системи", – підсумував Умєров.