RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

На Закарпатті стався інцидент із колишнім головою Верховного суду Князєвим

У селі Солотвино Закарпатської області у 1 км від кордону з Румунією помітили колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва. Він їхав у авто у якості пасажира.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола з посиланням на свої джерела.

Він зазначив, що Князєва затримали 10 липня о 16:40 та доставили до прикордонного відділу "Солотвино" для уточнення мети перебування на прикордонні. Після перевірки документів Князєва відпустили близько 23:00 години.

"Поверхнево нічого не знайшли. Паспорта закордонного візуально не бачили. Поглиблено не оглядали, боялися конфлікту. Поводився нормально. Передали поліції, говорив що їхав на відпочинок в Солотвино. Йому порекомендували залишити межі Закарпатської області", - розповіло журналісту джерело в ДПСУ.

Сам Князєв заявив пізніше, що прикордонники після ретельної перевірки документів"звʼязалися з НАБУ і зʼясували, що претензій немає".

"На блокпості перевірили документи і попросили проїхати з ними до відділу для ретельної перевірки документів. Я не заперечував. Після ретельної перевірки документів звʼязалися з НАБУ і зʼясували, що до мене немає претензій. Після цього я залишив відділ прикордонної служби. Наразі перебуваю на Закарпатті і планую продовжити відпочинок. За наказом Верховного суду перебуваю у відпустці", - сказав він у коментарі "Бабелю".

Нагадаємо, після затримання НАБУ у травні 2023 року у зв'язку з отриманням хабара у $2,7 млн Князєва звільнили. Пізніше суд випустив його під заставу 18 мільйонів гривень.