RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

20 вересня

Всі новини

Гроза на Львівщині спричинила пожежі та знеструмлення

Через нічну грозу з сильними поривами вітру у Львові та області фіксували загоряння та перепади напруги в енергомережах. Блискавка влучила в електропідстанцію.

Про це повідомляв голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Він написав про те, що грози з поривами сильного вітру спричинили у різних районах Львівської області відключення електромереж. Станом на ранок (07:27) через негоду без електропостачання перебували 214 населених пунктів: 102 – повністю та 112 – частково.

"Відновлюють живлення 74 бригади Львівобленерго у складі 318 працівників, задіяли 111 одиниць спецтехніки", – додав Козицький.

Крім того, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко в Facebook написав, що станом на 22:50 14 липня негода на Львівщині призвела до того, що закоротило провід, що йде від церкви до будинків:

"На вулиці Кобилиці закоротило провід, що йде від церкви до будинків. ДСНС, Обленерго та аварійна служба працюють на місці. Внаслідок замикання повітряної лінії електропостачання без світла тимчасово залишились будинки приватного сектору та будинки 2-х поверхової забудови довкола вулиці Кобилиці",

Також на одній з вулиць блискавка втрапила в закинуту будівлю (4 на 4 метри) і почалася пожежа. "Пожежа зафіксована на вулиці Вашингтона. На балконі житлового будинку (3 поверх), а також загорання будинку в районі Рудно. Також аварійні бригади перевіряють інформацію щодо загорання в межах вулиці Городоцької (Залізничний район)", – зауважував Москаленко. Тоді ж повідомляли про перепад напруги через грозу.