RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Києво-Печерська Лавра поступово звільняється від ярма лжевчення "русского міра", - Епіфаній

Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі вдається поступово звільнятися від ярма лжевчення "русского міра".

Про це заявив у привітанні митрополит Єпіфаній з нагоди 1036-х роковин Хрещення України-Русі.

Він зазначив, що в цей день віряни прийшли у священне місце, собор Київської Лаври, для того, щоб разом подякувати Богові за велике благодіяння, яке має український народ – за пізнання нашими прабатьками світла євангельської істини, отримання дару хрещення, за оновлення та утвердження давньої Київської держави на християнській основі, а також за великий дар свободи та незалежності.

Митрополит зауважив, що цей дар українці знову змушені боронити від сусіда-агресора, як у давні часи, коли дикі орди завойовників не раз накочувалися на Київську державу, бажаючи вкрасти та знищити.

"І за те, що ми маємо можливість у відносно мирному Києві, у стінах собору Лаври, яка поступово звільняється від ярма лжевчення "русского міра", звершити нинішнє урочисте служіння - ми найперше дякуємо Богові. Його промисел незбагненний, але завжди благий і спрямовує нас до кращого", - наголосив Епіфаній.

Як відомо, 15 липня Україна вшановує пам'ять святого рівноапостольного князя Київського Володимира та День Української Державності. Перед Божественною літургією у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбувся унікальний молитовний захід у колі представників християнських Церков і релігійних організацій нашої держави, особистого представника Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія старця-митрополита Халкидонського Еммануїла.

На урочистий захід з цього приводу прийшли посадовці керівної ланки. Був присутній глава держави Володимир Зеленський, представники державних інституцій, Сил безпеки та оборони, а також іноземних дипломатів.