RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

На Торецькому напрямку росіяни накопичують великі резерви та тиснуть чисельністю

На Торецькому напрямку російські окупаційні війська залучають додаткові резерви, адже зазнають великих втрат. Окупанти не забирають поранених та ідеологічно змушують "йти до кінця".

Про це розповів в етері національного телемарафону командир взводу 95 ОДШБр Станіслав Краснов.

Краснов вказав, що ситуація на Торецькому напрямку залишається напруженою:

"Ситуація тут дуже напружена, дуже складна вже досить довий час… Завдяки мужності нашої піхоти все ще тримається наша лінія оборони. Ми успішно відбиваємо російські атаки. Але все одно ситуація дуже напружена".

За його словами, противник залучає резерви для спроби зайти в Торецьк: "Резерви тут у них величезні. Вони намагаються розвинути свій успіх, намагаються зайти в Торецьк, але у них це не виходить. Я впевнений, що і не вийде".

Зауважує на тому, що противник діє великими піхотними групами та послуговується тактикою "м’ясних штурмів":

"Ситуація тут така, що в основному рухаються великі піхотні групи. Вони тут можуть десятками рухатись. Намагаються задавити чисельністю, гарматним м’ясом. В основному у них це не вдається (просуватись вперед - "Апостроф")".

"Вони несуть величезні втрати, підтягують все більше і більше резервів. Проти нас тут діють різні приватні військові кампанії, також штатні військові і велика кількість примусово мобілізованих з окупованих територій, їх теж тут залучають", – додає командир взводу 95 ОДШБр.

Крім того, окупанти не забирають поранених та ідеологічно змушують "йти до кінця".

"Поранених вони не забирають взагалі та змушують рухатися уперед. Ті, хто вже не може йти, лежать по кілька днів. Евакуації тут майже не проводять. Єдина можливість повернутись - успішно виконати бойову задачу", — розповів Краснов.


Раніше ми також писали, що у селі Кринки в Херсонській області російськими окупантами зруйнована більшість основних позицій української армії. Проте морська піхота ВМС ЗСУ зазначила, що Сили оборони продовжують виконувати бойові завдання на лівобережжі Дніпра, зокрема в районі населеного пункту Кринки.