RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Військовий експерт пояснив, як Сили оборони цього року можуть заблокувати Крим

Цього року Україна, на тлі стратегії мобільної оборони, має шанс заблокувати тимчасово окупований Крим, використовуючи далекобійні системи, дрони та інші підходи.

Про це в етері телеканалу "Еспресо" розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Він нагадав про заяви військового керівництва України, зауваживши на головних завданнях поточного етапу:

"Військове керівництво України говорило про те, що ми маємо провести стратегію мобільної оборони. Головне завдання на поточному етапі - це максимально виснажити противника і створити передумови для наступальних дій. Про це згадував і президент України, але питання часу для наступальних дій залишається відкритим".

"Достатньої кількості резервів ми не маємо на поточному етапі, навіть враховуючи 14 бригад, які потребують західної допомоги для повного укомплектування, – вказує Згурець, підсумовуючи: – Тобто цей рік не пов'язаний з масштабними наступальними діями ЗСУ. Але мобільна оборона на окремих тактичних ділянках, пов'язана зі знищенням противника, буде реалізуватися і в цьому році".

Він вказав на те, що цього року є шанс заблокувати Крим, використовуючи далекобійні системи, дрони та інші підходи. Зокрема, за словами експерта, це також допоможе зробити його "одним з елементів певного торгу з РФ, настільки, аби це вплинуло на переговорну позицію".

Разом з цим Сергій Згурець припускає: "Зміни на лінії фронту шляхом наступальних дій ЗСУ в цьому році навряд чи можливі й доцільні. Наше військове керівництво це розуміє".

Західні партнери України, як вказує військовий експерт, мають розуміти, що утримання лінії фронту й знищення противника в максимально можливій кількості залежить від ефективності європейської та американської допомоги.

Читайте також в "Апостроф", чи Україна зможе профінансувати армію.