RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

У командуванні Сил оборони відповіли, чи готують росіяни новий наступ на Харківщині

Наразі в ОСУВ "Хортиця" не спостерігають підготовку російських окупаційних військ до нових наступальних дій на півночі Харківської області. На цьому напрямку зберігається динамічна ситуація, окупанти зазнають відчутні втрати.

Про це для "Інтерфакс-Україна" розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" Назар Волошин.

За його словами, зараз немає інформації стосовно того, що Росія готується до нового наступу на півночі Харківської області:

"Наразі інформації про підготовку РФ нового наступу на півночі Харківської області у нас немає, і розвідка цю інформацію також не підтверджує".

Він вказав, що активні бої наразі ведуться у напрямку населених пунктів Глибоке та Вовчанськ: "Там ворог зосередив основні зусилля і намагається просуватися".

Проте що стосується накопичення сил і засобів ворогом, то окупанти здійснюють перегрупування – намагаються відновити штурмові дії. Проте мова йде не про нарощування сил:

"Ідеться не про нарощування, а відбувається лише ротація підрозділів противника. Зокрема й тих, які наші Сили оборони сильно "пошарпали"".

Разом з цим речник ОСУВ "Хортиця" додав, що українські підрозділи продовжують завдавати втрат противникові, а також укріплюють власні позиції й оборонні рубежі та здійснюють заходи з посилення стійкості оборони.

Ситуація, за словами Волошина, динамічна, проте контрольована:

"Ситуація динамічна, адже противник намагається потіснити підрозділи Сил оборони із зайнятих позицій за підтримки авіації. Сили оборони України контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії РФ".