RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

По $6000 з клієнта: на Вінниччині викрили схему заробітку на втікачах за кордон

Правоохоронці на Вінничині викрили протиправну схему заробітку на незаконному перетині кордону – організатор схеми отримував по 6000 доларів з клієнта.

Про це інформує Департамент Стратегічних Розслідувань Нацполіції.

В повідомленні зауважують, що правоохоронці завадили 10-м особам мобілізаційного віку нелегально перетнути кордон. Затримати вдалося водія, який перевозив чоловіків. Йому повідомили про підозру.

Вдалося встановити, що 40-річний чоловік за винагороду погодився перевезти до кордону чоловіків мобілізаційного віку. Він мав довезти 10 чоловіків з Вінницької до Одеської області, а натомість отримати з клієнтів по 6000 доларів (з кожного). Надалі чоловіки мали нелегально перетнути державний кордон.

"Перевізнику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, встановлюється повне коло причетних осіб до протиправної діяльності", – йдеться у повідомленні.

Попри те, що чоловіки й надалі намагаються незаконно перетнути кордон, загальна тенденція в питанні відмови у законному перетині кордону через відсутність військово-облікового документа зменшується. Адже все більше осіб мають оновлені військово-облікові документи, що дозволяють перетин кордону.