RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Плетенчук підтвердив участь підрозділів ВМС в атаці по складу противника в Курську

Речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук підтвердив участь підрозділів ВМС в атаці по складу зберігання озброєння і військової техніки противника біля Курська в ніч на 31 липня.

Про це Плетенчук розповів в етері Радіо Свобода (проєкт "Свобода.Ранок").

Він підтвердив участь підрозділів ВМС, проте не підтвердив і не спростував застосування модифікованої української ракети "Нептун".

Стосовно цієї атаки він сказав наступне:

"Варіант "це не ми" вже не пройде? Ми можемо лише підтвердити участь Військово-морських сил не розкриваючи подробиць. Ті кейси, які відбувалися раніше, це і Єйськ, і порт "Кавказ" натякають на те, що спроможності нашої зброї, яка є на озброєнні підрозділів ВМС вказує на досить великий радіус дії можливого застосування… Можу лише зазначити, що у нас були кейси з дуже вдалим застосуванням в тому числі, які стосувалися тих самих систем, які мали б зупиняти ці ракети, наприклад С-400".

За його словами, триває дорозвідка результатів удару по складу зберігання озброєння і військової техніки біля російського Курська.

Він вказав на те, що цей удар ретельно планували, тому він став для росіян неочікуваним:

"Якби це була очікуваність, цього б просто не сталося. Тому що, якщо є вірогідність витоку інформації щодо планування, або щось подібне, то ризикувати коштовними системами озброєння ніхто зайвий раз не буде. Звісно, всі такі удари – це неочікувані в будь-якому разі".

Плетенчук вказав, що росіяни постійно готуються до можливого удару. Проте під питанням залишається "реагування”:

"Вони (армія РФ – "Апостроф") як і ми постійно готуємося до можливого застосування з іншого боку різноманітних систем озброєння. Питання в тому, наскільки це реагування професійне, вдале, і на якому обладнанні".

Нагадаємо, 31 липня в Генеральному штабі підтвердили, що Сили оборони України завдали удару по складу зберігання озброєння і військової техніки противника біля Курська в РФ.