RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

"Можеш мене застрелити?" Капелан розповів про моторошну розмову з бійцем з чотирма ампутаціями

Капелан Анатолій Кушнірчук розповів про розмову з пораненим українським військовим, якому ампутували руки та ноги.

Про це він розповів у подкасті "МЕТАморфози".

"Мене попросили відвідати одного військового в шпиталі, у якого чотири ампутації – немає рук і ніг, понівечене обличчя. У нього також немає одного ока, стоїть протез. Я готувався ментально до зустрічі, знаючи, що будуть питання, на які я не зможу дати відповіді. Перше, що він мені запитав, побачивши мою бірочку: "Ти настоящий чи такий як всі?". Я промовчав, не знаючи, що він має на увазі. Потім він почав запитувати, де я був, але я попросив дозволу розповісти про себе: "Мене звати Анатолій, я з Бучі". Він перебив і сказав, що цього достатньо – я щось бачив", - розповів капелан.

"Після короткої розповіді про себе він запитав, чи хочу я йому допомогти, і попросив застрелити його, бо вважає, що життя у нього немає. Потім попросив води і показав обручку, яку залишила його дружина, що зараз за кордоном з дітьми. Ми не спілкуємось, кому я такий потрібен, – сказав він.

У капеланів немає відповіді на всі питання, але ми можемо вислухати і допомогти, чим можемо. Я запропонував йому запротезуватися, пояснивши, що люди з такими ампутаціями зараз мають біонічні руки та ноги, з функціоналом до 80%. Він згодився, і зараз ця людина в Міннеаполісі, вже стала на свої перші протези і знову посміхається", - розповів священник.

"Ми плануємо, що він працюватиме у нашому ветеранському центрі, де зможе допомагати іншим, подаючи руку біонічною рукою і показуючи своїм прикладом, що життя продовжується. Його історія – це приклад цілісності особистості, яка знайшла відповідь на питання "що далі", - зазначив Кушнірчук.