RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Речник Нацгвардії розповів про нові бронемашини "Новатор-2", які передали українським захисникам

Українські захисники отримали партію нових бронемашин "Новатор-2", виготовлених вітчизняними зброярами. Вони вже зарекомендували себе серед військових як надійні і витривалі.

Речник Національної гвардії Руслан Музичук в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів про особливості військової техніки і те, як вони допомагатимуть військовим нищити ворога.

"Перше і головне завдання, яке виконують нові "Новатор-2", - це переміщення особового складу. Нові машини - це техніка, яка була спроєктована і виготовлена з доповненнями і врахуванням того досвіду, який мають наші військовослужбовці. Тобто, ця машина вже має бронезахист відповідно до реальної ситуації на полі бою, встановлені необхідні бойові модулі і засоби РЕБ, що дуже важливо. Ці засоби радіоелектронної боротьби захищають "Новатор-2" від ворожих FPV-дронів, що дуже важливо під час виконання завдань біля лінії фронту", - розповів Музичук.


За його словами, нова техніка вже вийшла на завдання на Харківщині, військові використовують її і під час штормових дій, а також в урбанізованій місцевості.

"Машина дуже керована, слухняна і передбачувана. Не зважаючи на те, що вона має певну вагу, керувати нею дуже легко. Авто призначене найперше для переміщення особового складу - сидіння зроблені з протимінним захистом, є фільтраційна система на випадок газової атаки, автоматична система пожежогасіння. Сам автомобіль має дуже високі ходові якості", - так схарактеризував "Новатор-2" один з його розробників.

Нагадаємо, Фінляндія експортує в Україну останні новинки фінської оборонної промисловості - українські військові вже тестують деякі з них, що ще перебувають на стадії розробки.