RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

Штрафи від ТЦК: як швидко перевірити себе у списках порушників

Українцям пояснили, як оперативно перевірити наявність штрафу від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Про це повідомив адвокат Роман Сімутін у Telegram.

Юрист нагадав, що в разі винесення ТЦК рішення про штраф для військовозобов'язаного громадянина, який ухиляється від військового обліку, і не поспішає у добровільній його сплаті, це може загрожувати арештом коштів на банківських рахунках. Після чого суд має право списати відповідну суму з рахунків, арештувати майно боржника з метою його подальшого продажу.

Щоб не допустити розвитку такої ситуації, українці можуть моніторити інформацію про себе в Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП).

На порталі реєструються виконавчі документи, документи виконавчого провадження та фіксуються всі виконавчі дії.

Пошук на порталі можна здійснити за кількома параметрами. А саме:

  • за прізвищем, ім’ям, по батькові;
  • за числом, місяцем, роком народження боржника - фізособи та прізвищем, ім’ям, по батькові (за наявності) стягувача - фізособи;
  • за найменуванням, ідентифікаційним кодом в Єдиному держреєстрі юридичних осіб, фізосіб - підприємців та громадських формувань для юрособи - боржника та стягувача;
  • за номером виконавчого провадження.

Перейти на сайт можна за посиланням.

Раніше юристи повідомляли, що в Україні перші покарання порушників вимоги щодо оновлення військово-облікових даних в ТЦК очікуються у третій декаді серпня або на початку вересня 2024 року.