RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Військовий з найгарячішого напрямку оцінив зміни після відкриття курського фронту

Військовослужбовці, які тримають оборону на найгарячішому напрямку фронту - Покровському, поки що не відзначають зменшення активності дій російських окупантів у зв'язку з проведенням операції Сил оборони в Курській області РФ. Але вже відзначили зменшення застосування ворогом fpv-дронів.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів начальник служби зв'язків із громадськістю 110-ї ОБМБр імені хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач.

За його словами, військові уважно спостерігають за ситуацію в Курській області, яка стала для них несподіванкою.

"Ми з надією спостерігаємо за ситуацією в Курській області і тримаємо за хлопців кулаки, щоб у них все вийшло. На нашому напрямку ми не відзначаємо зниження наступальних дій ворога, лише в деяких випадках ми бачимо зменшення атак ворога fpv-дронами. Таким чином, ми розуміємо, що за нашого напрямку противник не виводив свої сили. Конкретно на нашій ділянці фронту, яку контролює 110-ї ОБМБр, зараз ми бачимо спокійнішу картину, ніж на інших ділянках, та і в порівнянні з ситуацією у нас раніше", - розповів військовослужбовець.

Як зауважив Сєкач, окупанти дуже добре розуміють, що не можуть знімати війська з нашого напрямку, адже в такому випадку вони втратять динаміку наступу, тому вони продовжують штурмові дії.

"Наступ на Покровському напрямку дається ворогу дуже дорогою ціною - втратами особового складу і техніки. Ми вже бачимо зменшення кількості техніки у росіян - раніше вони йшли цілими колонами, а зараз йдуть одиниці, по яких відразу працюють наші fpv-дрони.

Зараз вони застосовують тактику малих груп, коли йдуть по дві людини посадками - побачити в "зеленці" їх дуже важко, а працювати артилерією дуже дорого. Тож вони таким чином збирають штурмові групи, якими потім намагаються "брати" наші позиції. Таку ж тактику росіяни застосують на мінних полях: пішли малою групою - підірвалися, далі наступна група тією ж стежкою пішли - підірвалися, аж поки своїми тілами не розмінують прохід", - розповів Сєкач про дії ворога.

Також він розповів, як його побратими сприйняли новину про відкриття курського фронту.

"Десь за два тижні до цього наступу до нас для нагородження приїжджав командувач, який сказав: "Хлопці, тримайтеся! Скоро підемо в наступ". Ми були дуже здивовані: "Який наступ? Ми тут ледве тримаємося!". Командувач тоді нам розповів, що вони самі ще всього не знають, і це дуже правильно - з ворогом саме так треба вчиняти. А коли ми побачили наступ наших Сил оборони в Курській області, це дуже підняло наш бойовий дух і ми відчули велику надію, що ми переможемо", - розповів Сєкач.

Нагадаємо, тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області Олексій Смирнов на нараді з Володимиром Путіним назвав ситуацію в регіоні "складною" і підтвердив, що наразі ЗСУ контролюють 28 населених пунктів у Курській області.