RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

"А ви не попухли часом?" Українська режисерка відповіла критикам курської операції

Українська режисерка та письменниця Ірина Цілик висловилась на адресу тих українців, які вважають загарбницькою військову операцію ЗСУ на території Курської області.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Днями одна моя френдка написала емоційний пост: відфренджуйтеся, мовляв, усі ті, хто вважають, що заходити на чужі території і бути такими самими загарбниками нормально. (Цитую неточно, але принаймні в коментарях вона потім саме так писала). Ну, відфрендитися дурне діло не хитре, але "такі самі загарбники", серйозно?

Звісно, ми, диванні аналітики, і досі не знаємо цілей та намірів операції на Курщині. Можна безкінечно підіймати собі дух смішними мемчиками, а, водночас, лише здогадуватися про наші втрати та всі інші жертви заради такої операції. Але називати наших військових "загарбниками", та ви не попухли часом?", - написала Цілик.

"І це тоді, коли ми бачимо щодня новини про велику кількість полонених там у ці дні російських військових, а також те, що Росія вперше ініціювала запит про обмін (ніхто вже більше не хоче повернути наших полонених з "Азову" та інших, чи як?). Не кажучи вже про те, що вся ця операція є однозначним актом великого приниження для Росії", - додала режисерка.

Вона також згадала свіжу статтю в NYT, зазначивши, що "більшість міжнародних воєнних аналітиків і самі досі не знають, як трактувати це все".

"Можливими цілями цієї операції, на думку авторів матеріалу, є такі: перетягнути російські війська на Курщину і допомогти таким чином побратимам, які воюють на сході Донбасу; викинути російську артилерію за межі Сум; деморалізувати росіян, талановито демонструючи провали в їхньому плануванні. Що ж, подивимося. Наша диванна задача - спостерігати, підтримувати нашу армію і закрити пи*даки, як то кажуть. Особливо коли хочеться назвати наших військових загарбниками. А ще краще - донатити. Наприклад, на потреби бойових медиків, які зашиваються зараз на Курщині та ділянках нашого фронту на сході України", - написала Цілик.