RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Всі побачили, який в Росії "замок" на кордоні: Братчук пояснив значення курської операції

Курська операція Сил оборони показала всьому світу, що Росія не має ресурсів для захисту власної території і всі її погрози є не більше, ніж простим "надуванням щок".

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

"Курська операція, де Україна продовжує нарощувати темпи і успіхи, є асиметричною відповіддю України на ті дії, які Росія проводить на нашій території. Сьогодні курський фронт відтягує на себе хоч і різнорідні, але резерви, які вона могла б застосовувати на території нашої країни на різних напрямках фронту. Тому ця спроба Росії внутрішніми силами забезпечити оборону Курської області - там і строковики, і "Ахмат", і бригада з Арктики, то ми вже бачимо, що у росіян нічого не вдається. Звичайно, ніхто не очікував, що ворог відразу почне виводити свої війська з України, однак попри все ця операція повинна швидше виснажити противника і змусити перекидати бойові бригади з фронту.

Деякі російські підрозділи вже перекинуті на курський фронт, наприклад, 810-та бригада морської піхоти армії РФ, яку після невдачі на окупованій Херсонщині вже перекидали на Покровський напрямок, а звідти на Курщину. Зараз ми вже маємо підтвердження, що ця бригада на Курщині втратила багато і особового складу, і техніки. Тому на мою думку, цей сніговий ком знищення російських ресурсів буде тільки наростати. Ба більше, логістика ворога на Курщині порушена, а сьогодні вже знищено один з понтонних мостів ворога, тому це дуже сильний удар по спроможностях ворога", - розповів Братчук.

Також Братчук прокоментував начебто наказ Путіна витіснити Сили оборони України з Курщини до 1 жовтня.

"Варто сказати, що говорити про якісь плани Путіна дуже рано саме через втечу і здавання в полон російських солдатів, особливо строковиків. Дедлайн, який поставив Путін - це намагання уникнути неприємних соціальних моментів, бо участь строковиків у війні - це не контрактники, а тому це зовсім інше сприйняття населенням, яке може штовхати населення на певні кроки. Путіну це невигідно і він хоче цього уникнути, створюючи величезний інформаційний вакуум щодо ситуації на Курщині", - зазначив речник.

Також Братчук пояснив величезний удар по залишках іміджу Росії для її власних союзників.

"Інший важливий момент - як наші партнери і союзники РФ оцінили наступ України, коли Сирія була єдиною, хто засудив Україну, а аж через кілька днів виступив Кім Чен Ин. Всі інші мовчать, бо навіть для союзників РФ те, що "продемонструвала" Росія на своїй землі стало відкриттям. А хтось з радістю зрозумів, що Росія багато в чому просто "надуває щоки". Проблеми в Росії величезні - і на кордоні, і в управлінні військами, тому всі побачили, на якому "замку" в Росії кордон", - резюмував Братчук.

Нагадаємо, після серії підривів Збройними силами України мосту через річку Сейм поблизу населеного пункту Глушкове у Курській області РФ росіяни спорудили понтонну переправу.

Згодом в мережі з'явилося відео знищення понтонного мосту через Сейм під час його встановлення.