RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Нардеп-«кіборг» розповів секрет успіху в просуванні російських окупантів

Російська армія продовжує просуватися на Донбасі, адже обрала своїм пріоритетом штурмові дії, і майже кожен російський військовий за будь-яку провину може бути відправлений на штурм.

Про це повідомив член парламентського комітету з нацбезпеки, оборони і розвідки, "кіборг" та офіцер СБУ Роман Костенко в ефірі з Бориславом Березою.

"Росіян 600 тисяч на нашій території, 70% з них вони ганяють на штурми, і рахують свої досягнення в першу чергу метрами. Не скільки в них загинуло – тисяча, дві, три, а тим, скільки метрів землі вони вибороли. В них вже доходить до абсурду "чому в шапці/чому без шапки", і за будь-яку провину йдеш в штурмовий підрозділ. Отримав поранення? Одужуєш і завтра в штурмовий. Ліг в госпіталь? Потім на штурмовий. Не віддав честь? Одразу на штурмовий. Принцип роботи армії: всі йдуть штурмувати", - розповів нардеп.

Також він зазначив, що російських військових дійсно можуть стратити на місці за відступ і відмову слухатися наказу, і в армії РФ це вважається нормальним, адже їм були сплачені значні для Росії гроші.

"Їм назад йти не можна, там заградотряди, і це факт. Концепція – всі йдуть на передній край. Якщо підписав контракт, взяв ці 20 тисяч доларів, то за фактом продав душу і своїм життям не розпоряджаєшся. Просто людина, яку купили. Ми собі таке дозволити не можемо, і така тактика їхня має перевагу", - зазначив Роман Костенко.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв про величезні втрати армії РФ в Україні і висловлював подив такому ставленню російського військово-політичного керівництва до власних громадян.