RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Зеленський: Росія зруйнувала вже понад 500 церков в Україні

Від початку війни удари російської окупаційної армії зруйнували вже понад 500 церков, молитовних будинків та інших релігійних споруд.

Про це президент України написав до відповідного відео у Telegram-каналі.

У відео наголосили, що немає й тижня, щоб від бомб і ракет противника не страждали б церкви й молитовні будинки.

"Від початку цієї війни російські удари зруйнували вже понад 500 церков, молитовних будинків та інших релігійних споруд. Усі віряни України постраждали від вторгнення російського зла", - зауважує президент України.

Зауважується, що це очевидний доказ того, що РФ завдає невибіркових та терористичних ударів.

"... ми надзвичайно цінуємо кожен прояв підтримки нашої держави й людей у битві за наше життя – життя, яке Росія хоче знищити повністю. Той, для кого і церкви є мішенями для бомб та ракет, заслуговує тільки на засудження від усього світу. І саме таке ставлення повинна отримати російська держава – найбільший терорист у сьогоднішньому світі", - наголосив Володимир Зеленський.

Зокрема варто згадати, як ракета, випущена з одного з освячених російськими священниками літаків, під час масованої атаки на Київ, поцілила в церкву у Бортничах, що на Київщині.

Крім того, "Апостроф" писав, що внаслідок російської ракетної атаки на Київ у ніч проти 21 березня було пошкоджено Свято-Миколаївський храм, що на Татарці - у нього влучили уламки ворожої балістичної ракети.