RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Росія атакувала жителів та мерію Куп'янська: багато постраждалих

У середу, 28 серпня, російські окупанти вкотре атакували з авіації Куп'янськ Харківської області. Авіаудар припав по центру міста, де перебувало багато людей.

Про наслідки атаки розповів керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

Він повідомив, що росіяни вдарили по людному центру міста керованою авіаційною бомбою. У результаті атаки пошкоджено приміщення міської адміністрації, а кількість постраждалих продовжує зростати. Станом на вечір відомо вже про 12 людей, які отримали травми.

Окрім того, пошкоджено близько однієї тисячі вікон у будинках мешканців міста, ще близько сотні - у приміщенні суду.

За даними прокуратури, поранення отримали також двоє працівників поліції. Попередньо встановлено, що окупанти використали для удару бомбу ФАБ-500 із модулем планування та корекції.

"Пошкоджено готель, житлові будинки, господарські будівлі, авто, магазини, адміністративні будинки та інші об'єкти цивільної інфраструктури", - зазначають у прокуратурі.

За цим фактом розпочали досудове розслідування "Порушення законів та звичаїв війни".

Атаку по Куп'янську також прокоментував у відеозверненні український президент Володимир Зеленський, зазначивши, що в результаті обстрілу постраждали мирні жителі, які опинилися під завалами.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський, коментуючи операцію ЗСУ на території Росії, зауважив, що Україна таким чином захищає себе та життя своїх людей у прикордонних громадах.