RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

В українського прокурора виявили російське громадянство

У прокурора Департаменту міжнародного співробітництва Офісу Генпрокурора Олександра Люльчука на третій рік повномасштабної війни з РФ виявили російське громадянство.

Про це йдеться у матеріалі "Слідство.Інфо".

Журналісти зазначають, що у зв'язку з цим Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів внесла подання генпрокурору про звільнення посадовця.

Громадянство РФ він отримав 26 листопада 2014 року, також його наділили ідентифікаційним номером платника податків РФ.

Таку інформацію щодо прокурора надіслав Департамент захисту національної державності СБУ до Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора.

Відомо, що Люльчук останнім часом працював прокурором відділу екстрадиції управління правової допомоги, екстрадиції та міжнародної взаємодії, а стартував у прокуратурі у 2009 році з посади прокурора прокуратури АРК "Крим".

Після 2014-го обіймав різні прокурорські посади у прокуратурі Київської області та насамкінець дійшов до Офісу Генпрокурора.

Примітно те, що вдало пройшов процедуру атестації прокурорів у 2019-му, отримавши доступ до держтаємниці України. А також те, що інформація про російське громадянство вперше надійшла в Офіс Генпрокурора з СБУ ще навесні 2020-го та було призначене службове розслідування.

Служба безпеки звернулась повторно в Офіс Генпрокурора у червні поточного року.

До нього застосовано пункт 6 ст. 51 закону "Про прокуратуру", згідно з яким має бути звільнений з посади.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільком росіянам видали громадянство України.