RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

Справа про авіакатастрофу в Броварах із загибеллю керівництва МВС дійшла до суду

Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо п’ятьох посадовців ДержНС у справі щодо авіакатастрофи, яка сталася 18 січня 2023 року в Броварах.

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"Розслідуванням встановлено, що обвинувачені порушили правила безпеки польоту гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України", - йдеться у повідомленні

Повідомляється, що через складні погодні умови вертоліт виконував політ на гранично низькій висоті. Командир екіпажу побачив перешкоду та, здійснюючи маневр, втратив орієнтування і допустив зіткнення із землею.

Чотирьом посадовцям Управління авіації та авіаційного пошуку ДСНС та спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби ДСНС інкриміновано порушення правил безпеки польотів повітряного транспорту, що спричинило загибель людей.

В Офісі генпрокурора нагадують, що внаслідок авіакатастрофи загалом загинуло 14 людей та 31 отримала тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.Крім високопосадовців МВС, тоді загинуло чотири жінки та малолітня дитина, які прийшли у садочок. Серед травмованих – 13 дітей.

"Апостроф" публікував деталі страшної трагедії під час аварії гвинтокрила у Броварах.