RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

РФ почала використовувати Інтерпол для переслідування українських волонтерів – ЗМІ

Гібридна війна Росії проти України – це не лише про ракети, бомби та ІПСО. Спецслужби РФ усіляко намагаються усунути всіх, хто підтримує нашу державу, адже для них ці люди – вороги. Днями в Іспанії правоохоронці затримали одного з керівників Благодійного фонду "Серце української нації" Олексія Чхаідзе.

Про це повідомляє видання "Інформатор".

Дніпрянин та його фонд з перших днів повномасштабної війни допомагають армії, вимушеним переселенцям, українським правоохоронцям та волонтерам. Ще одним напрямком діяльності були дитячі будинки. У соцмережах БФ є чимало інформації про їхню діяльність.

Олексій Чхаідзе та його колеги по благодійному фонду отримали чимало офіційних нагород від різноманітних військових частин з усієї країни.

У БФ зазначили, що зараз Росія за сфальсифікованим звинуваченням у шахрайстві та організації злочинного угруповання намагається домогтись екстрадиції Олексія до РФ, використовуючи у своїх цілях потужності Інтерполу.

Волонтера вдалось витягнути з-під варти, коли у справу включились юристи. Але бюрократична машина грає проти того, хто допомагає воюючій Україні. Нині українець не може повернутись на батьківщину, у рідний Дніпро, через підписку про невиїзд.

Зазначається, що в Іспанії Олексій мав провести важливу зустріч для того, аби отримати допомогу для нашого війська та для дітей, які залишились без батьківського піклування.

Якщо росіяни таким чином оголосили "полювання на відьом", на тих, хто допомагає Україні у скрутний час, цілком можливо, що незабаром під удар потраплять і інші волонтери та активісти, які цілеспрямовано виступають проти РФ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: