RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Коля Сєрга розповів про "колосальну зустріч" у США, яка змінила хід війни

Переконати спікера Конгреса США Майка Джонсона поставити на голосування проєкт про фінансування допомоги Україні на 61 млрд доларів, вдалося організувавши його зустріч з українським протестантським пастором, чиї дружина і донька загинули через удар російського дрону.

Про це розповів співак і капітан ЗСУ Коля Сєрга, що наразі очолює "Культурний десант", в ефірі "Суспільне культура".

Він розповів зокрема про організатора зустрічі – українського дипломата і народного депутата двох скликань Павла Унгуряна, який є одним з лідерів християнського протестантського руху в Україні.

"Є такий Павло Унгурян. Він - один з очільників протестантського руху в Україні, організатор молитовних сніданків в Сполучених Штатах багато років. Американці дуже релігійні, особливо республіканці. Коли шахед попав в будинок в Одесі, і зруйнував його, там загинула родина (дружина і дитина) протестантського пастора. Павло Унгурян привіз цього пастора на зустріч до Майка Джонсона", - зазначив він.

Співак і військовослужбовець вказав, що після зустрічі спікер Джонсон фактично пішов проти позиції власної партії.

"Ця колосальна зустріч змінила все, змінила ставлення Джонсона, той виставив допомогу Україні на голосування попри заборону Трампа, попри те, що вони тормозили цей процес", - зазначив Сєрга.

Раніше генерал НАТО висловив прогноз щодо допомоги Україні у війні з РФ від Сполучених Штатів після виборів американського президента в листопаді.