RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

15 вересня

14 вересня

Всі новини

У вересні вдарить магнітна буря "червоного рівня": названо небезпечні дати

Сонце поступово знижує свою активність, яка була підвищеною тривалий час у літні місяці, тому найближчим часом сильних збурень геомагнітного поля Землі не очікується, а потужна магнітна буря накриє нашу планету в третій декаді місця.

Про це йдеться в прогнозі магнітних бур на сайті Meteoagent.

Магнітні бурі (спалахи на Сонці, геомагнітна активність) - процеси, що відбуваються на поверхні Сонця, що викидають у космос енергію, яка, досягаючи магнітного поля Землі, може викликати болючі відчуття у метеозалежних людей. Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексом — від показника 2 до 9. Що вищий К-індекс, то сильніша буря та її наслідки та вплив на людей і техніку.

В кінці серпня і на початку вересня Земля пережила чергову магнітну бурю, вплив якої відчуватиметься у вівторок, 3 вересня, а в середу, 4 вересня, вже не очікується суттєвих магнітних хвилювань.

Після цієї дати значних збурень геомагнітного поля Землі не очікується, а наступна магнітна буря накриє Землю в третій декаді місяця - 26 і 27 вересня. В ці дати очікується сильна магнітна буря "червоного рівня" з індексом 5, а 29 вересня її потужність впаде до індексу 4.

Як захиститися від магнітних бур

  • Відмовитися від солодких, алкогольних, енергетичних напоїв, а також кави. Бажано пити зелений або трав’яний чай.
  • Дотримуватися режиму сну. Тобто варто лягати спати в один і той самий час щодня. Сон має тривати щонайменше 7-8 годин. Бажано лягати до 22:00. Перед тим, як спати, рекомендується розвантажити голову від негативних думок.
  • Приймати контрастний душ перед сном.
  • Більше гуляти на свіжому повітрі щонайменше 30 хвилин, бажано у місцях, де багато дерев та рослин.
  • Провітрювати кімнату: влітку - щогодини по 10-15 хвилин, взимку - 3-4 рази по 5 хвилин.

Як повідомляв "Апостроф", метеоролог Ігор Кібальчич спрогнозував, що вересень розпочнеться з аномально теплої та сухої погоди, а осіннє похолодання очікується лише в 20-тих числах місяця.