RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.95
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

Росіяни скинули КАБи на Сумщину: є загиблі

У п'ятницю, 6 вересня, російські окупанти скинули на селище Краснопілля Сумської області, що межує з Бєлгородською областю РФ, три керовані авіабомби. У результаті ударів є загиблі та поранені.

Про деталі обстрілу розповіли у Сумській обласній прокуратурі.

Там зазначили, що росіяни, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, вдарили по цивільній інфраструктурі.

У результаті атаки у власному будинку загинула 66-річна жінка. Ще п'ятеро осіб отримали поранення, серед них 15-річна дівчина та 16-річний юнак. Внаслідок атаки також було пошкоджено близько 15 приватних домоволодінь.

Прокурори документують наслідки обстрілу, здійснюється досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу.

Загалом 6 вересня російська армія 70 разів обстріляла Сумщину. Сталося протягом дня 186 вибухів. Було зафіксовано влучання в 11 громадах.

Раніше ми писали, що у ніч на 6 вересня Росія атакувала Україну керованою ракетою Х-59, протирадіолокаційною ракетою Х-31П та 44 "шахедами". ППО працювала у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.