RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

"Воєнні злочини" у Курській області: в Росії оголосили в розшук одного з українських командувачів

У Росії відкрили кримінальну справу та оголосили в розшук одного з українських командувачів за "скоєння воєнних злочинів на території Курської області".

Про це повідомив Слідчий комітет РФ.

Як зазначається, йдеться про командувача оперативного командування "Північ" Дмитра Красильникова. Йому закидають одразу дев'ять статей Кримінального кодексу. Серед них - "теракт, вбивство, навмисне знищення чужого майна".

Як встановили слідчі, нібито під командуванням Красильникова військовослужбовці 22, 80 та 61 бригад здійснювали ракетні удари по житлових будинках та об'єктах цивільної інфраструктури, встановлювали вибухівки на маршрутах евакуації мирних людей із небезпечних районів.

Його оголосили в розшук та заочно обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

"Внаслідок злочинних дій Красильникова загинули та поранені значна кількість цивільних осіб, знищено та пошкоджено житлові будинки та об'єкти цивільної інфраструктури, автотранспорт. Крім цього, мирні громадяни, які проживають на території Курської області, змушені були залишити місця свого постійного проживання", - йдеться у повідомленні.

Раніше неодноразово повідомлялося, що у Курській області, де Сили оборони з 6 серпня проводять свою операцію, російські війська стирають з лиця землі місто Суджу, постійно закидаючи авіабомбами. Тоді як у місті залишаються мирні жителі.

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ розкрив нові деталі стосовно операції у Курській області Росії.