RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

"Ганебні факти підтверджено": навколо Національної академії сухопутних військ стався скандал

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного влипла в скандал через розкрадання коштів, побиття курсантів та незаконне займання посади нинішнім начальником академії.

Відрахований курсант академії опублікував відео із засідання 6 вересня тимчасової слідчої комісії Ради, яка проводить розслідування.

Зокрема, встановлено, що начальник академії Павло Ткачук знаходиться на посаді безпідставно та всупереч Закону України "про вищу освіту". Але ні Міноборони, ні Генеральний Штаб ЗСУ нічого зробити так і не змогли на час засідання. На додаток, за дивним збігом обставин начальник академії Ткачук Павло не прибув на засідання слідчої комісії Ради через відрядження за наказом Головнокомандувача ЗСУ

"Ще додам, через чиюсь халатність (ще не відомо чию), винний керівний склад академії за виявлені порушення не змогли притягнути до дисциплінарної відповідальності через закінчення строку", - написав колишній курсант.

Також на засіданні обговорювали питання незаконного відрахування курсанта; розкрадання державних коштів; неналежного харчування; побиття та цькування курсантів, приниження жінок-військовослужбовців за ознаками статі.

Пізніше заступник головного інспектора Міноборони полковник Віктор Романюк заявив, що всі озвучені порушення в Національній академії підтвердилися.


"На жаль, в ході службового розслідування, всі ці ганебні факти були підтверджені, що керівний склад академії не виконує свої службові обовʼязки у повній мірі", - сказав він.

"А натомість що? Всі як сиділи на посадах так і сидять, більше того, жоден не притягнутий до відповідальності!", - прокоментував заяву відрахований курсант.