RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Клірику столичного монастиря УПЦ (МП), що діяв проти України, повідомили про підозру

Столичному архімандриту київського монастиря УПЦ (МП) повідомили про підозру. Клірик виправдовував війну Росії проти України та поширював фейки про суспільно-політичну ситуацію в державі.

Про це інформує Служба безпеки України.

"Служба безпеки задокументувала інформаційно-підривну діяльність ще одного представника УПЦ (МП), який діяв на користь рф", - зауважується в повідомленні.

Мова йде про архімандрита одного із чоловічих монастирів у Києві. Клірик, за даними слідства, виправдовував повномасштабну війну проти України та поширював фейки про суспільно-політичну ситуацію в державі.

За місцем перебування фігуранта у приміщеннях монастиря УПЦ (МП) провели обшуки, в процесі чого вдалося виявити докази злочинних дій.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників)", - зауважують в СБУ.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв раніше "Апостроф", у середу, 18 вересня, співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до київського Свято-Введенського чоловічого монастиря УПЦ МП. Тоді зауважували, що місцевих монахів підозрюють у поширенні російської пропаганду та підтримці Росії у війні проти України.