RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Німецький журналіст побував у Покровську та розповів, що там відбувається

Експерт німецького видання «BILD» з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке відвідав місто Покровськ Донецької області, до якого намагаються просунутись російські окупаційні війська.

Про це йдеться у матеріалі BILD.

В матеріалі зауважується, що після того, як росіяни підірвали три естакади, які вели в місто, тепер туди можна дістатися єдиною ґрунтовою дорогою. Журналіст поділився знімками вулиць міста, на яких практично немає людей. Попри те, що колись у Покровську мешкало 65 000 людей, наразі, як повідомляє BILD, залишаються близько 10 000.

"Загалом він нагадує місто-привид. Там не так багато зруйнованих будівель і слідів війни, працюють світлофори, доволі чисто і навіть «оманливо спокійно», нехай вдалині й чути артилерійські вибухи", - йдеться в матеріалі.

Військовослужбовець ЗСУ Віталій вказав, що противник атакує місто КАБами та ракетами:

"Відтоді як на початку вересня фронт було стабілізовано, а ворога зупинено на тих рубежах, де він залишається й сьогодні, він перейшов до тактики ударів по місту КАБами і ракетами. Вони менше обстрілюють цивільну інфраструктуру, але вона все одно занепала. Більше атакують критичну інфраструктуру, наприклад, промислові об'єкти".

Віталій говорить, що важливими для життя водою, газом чи світлом дуже напружена, проте зазначає, що не йде мова про гуманітарну катастрофу:

"У деяких районах електрики взагалі немає, в інших лише частково. Ситуація не критична, не можна говорити про гуманітарну катастрофу. Але тут немає умов для нормального перебування".

За його словами, до останнього часу передмістя обстрілювали артилерією. Проте також до центру міста стали долітати безпілотники. "Зараз противник уже намагається взяти Покровськ під вогневий контроль FPV-дронами", - підсумовує військовий.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що російські окупанти зруйнували у Донецькій області Дмитрівський міст, розташований між Покровськом та Мирноградом.

Голова ОВА Вадим Філашкін також повідомив, що росіяни перебили водопостачання до Покровська. Через обстріли не працює фільтрувальна станція, відновити її роботу наразі неможливо. У громаді організували підвіз питної води та встановили установки, з яких можна безкоштовно набрати воду.