RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Україна на навчаннях НАТО з протидії БпЛА: в Генштабі підбили підсумки

Україна вперше взяла участь в антидронових навчаннях НАТО, що тривали в період із 10 до 20 вересня. За цей час зокрема встигли провести польові випробовування понад 60 протидронових систем і різних технологій.

Про це звітує Генеральний штаб ЗСУ на Facebook.

В повідомленні зауважують, що навчання проходили в період із 10 до 20 вересня 2024 року:

"… понад 450 учасників із 19 країн-членів і трьох країн-партнерів НАТО зібрались в Нідерландах для випробовування здатності доступних на ринку протидронових систем безперешкодно працювати разом".

Наголошують, що Україна вперше взяла в ньому участь, поряд з представниками приватного сектора і наукових кіл.

В цей час провели польові випробовування понад 60 протидронових систем і технологій:

"Під час щорічних навчань НАТО з технічної оперативної сумісності (TIE) з протидії системам безпілотних літальних апаратів (C-UAS) були проведені польові випробовування понад 60 протидронових систем і технологій, таких як сенсори, системи «дрон проти дрона», глушилки і кіберперехоплювачі".

Генштаб ЗСУ додає, що перша активна участь України в цих навчаннях передбачена Дорожньою картою інноваційної співпраці НАТО – Україна, затвердженою лідерами членів Альянсу і України на Вашингтонському саміті.

"Такі навчання як C-UAS TIE надають унікальну можливість разом розв’язувати нагальні проблеми, такі як автономність і оперативна сумісність дронів, вивчаючи при тому бойовий досвід України з протидії малим дронам", - йдеться у повідомленні.

Крім того, раніше "Апостроф" писав, що в Генеральному штабі ЗСУ офіційно підтвердили ураження двох військових арсеналів російських окупантів.