RU  UA  EN

Середа, 9 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

9 жовтня

Всі новини

"Ознаки шахрайства є": у поліції пояснили, чому не завели справу проти "богородиці" Фесун

Правоохоронні органи знають про скандал з колишньою підприємицею Ганною Фесун, яка називає себе українською "Мати Всесвіту Святою Богородицею" і заробляє на "енергетичній підтримці" військових.

У поліції заявили про ознаки шахрайства, але поки що нічого не можуть зробити, передає "ТСН".

"Складність полягає в тому, що жінка, яка вірить у таку допомогу, добровільно віддає або намагається віддати гроші. В ідеалі постраждала має звернутися з заявою до правоохоронних органів, яка буде прийнята, після чого буде вжито відповідних заходів. Станом на зараз питання залишається відкритим, тому що ознаки шахрайства є, а заяви, наскільки відомо – немає", – сказали правоохоронці.

Ганна Фесун - колишня власниця київського кафе Call me cacao, де готували какао за авторськими рецептами. Заклад зачинився під час пандемії коронавірусу у 2020 році. На разі Фесун в обмін на "енергетичну підтримку" бере гроші у родин поранених військових.

"Богородиця" відкрила в собі нелюдські здібності у 2018 році у зв’язку з емоціями навколо своєї доньки Віри. У соцмережі Фесун публікує багато фото дитини, яку вона "обожнює" і використовує для привернення до себе уваги. Жінка віддає перевагу білому одягу і постійно говорить про свою святість.


Як повідомляв "Апостроф", Фесун розпрацювала операцію з видурювання з людей гроші, у якій задіяла загадкового німця Дірка.