RU  UA  EN

Четвер, 10 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.70
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

10 жовтня

Всі новини

Землю накрила мегапотужна магнітна буря: на скільки затягнеться шторм

Після того, як на Сонці зафіксували потужні спалахи і викиди корональної маси, по Землі вдарила мегапотужна магнітна буря з К-індексом 8 (з 9 можливих).

Про це йдеться в прогнозі магнітних бур Meteoagent.

Так, 10 і 11 жовтня, очікується магнітна буря з К-індексом 8 - це дуже високий показник. У суботу, 12 жовтня, інтенсивність збурення геомагнітного поля Землі спаде до рівня 5.

K-індекс — це показник, який характеризує геомагнітну активність і класифікує геомагнітні бурі. Описує відхилення магнітного поля Землі від норми протягом тригодинного інтервалу. Індекс, уведений Юліусом Бартельсом 1938 року, являє собою значення від 0 до 9 для кожного тригодинного інтервалу (0-3, 3-6, 6-9 і т. д.) Світового часу.

К-індекс 8 - це жорстка геомагнітна буря. На цьому рівні геомагнітної активності можливі найсерйозніші і невизначені впливи на людину. Можуть виникати сильні головні болі, безсоння та значне змінення емоційного стану. Тривожність і роздратованість досягають піка.

Як повідомляв "Апостроф", Україну накриє нова хвиля опадів - дощі і зливи з грозами затягнуть нашу країну ще на три доби з 11 по 13 жовтня. Дощовий фронт принесе похолодання - температура впаде до +8 вдень.